Mâide / 93. Ayet
لَيْسَ عَلَى الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جُنَاحٌ ف۪يمَا طَعِمُٓوا اِذَا مَا اتَّقَوْا وَاٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ ثُمَّ اتَّقَوْا وَاٰمَنُوا ثُمَّ اتَّقَوْا وَاَحْسَنُواۜ وَاللّٰهُ يُحِبُّ الْمُحْسِن۪ينَ۟

Ýman edip sâlih amel iþleyenlere, artýk bundan böyle günahlardan sakýnýp imanda sebât ile sâlih amellere devam ettikleri, sonra takvâlarý ve imanlarý tam saðlamlaþýp kökleþtiði, sonra hem günahlardan sakýnýp hem de iyilik yapmaya çalýþtýklarý takdirde, haram olmadan önce yiyip içtiklerinden dolayý bir günah yoktur. Çünkü Allah, iyilik ve ihsân sahiplerini sever.

RIZIK

Başlatan KARTAL, Şubat 08, 2009, 09:17:39 ÖS

KARTAL

Ziyaretçi
Şubat 08, 2009, 09:17:39 ÖS
Yenilen, içilen ve faydanılan şey anlamına gelen rızık, terim olarak Allah Teala’nın canlılara yiyip, içerek yaşaması için lütfettiği nimetlerdir. Kişinin kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürmesi, ailesinin nafakasını temin etmesi maksadıyla meşru yoldan çalışıp kazanması ve emek harcaması rızık olarak nitelendirilmiştir. Dinimiz rızkı meşru yoldan kazanmayı ibadet ve değerli bir davranış saymıştır. Rızkı veren ancak Allah’tır Allah Teala Kuran-ı Kerim-de ( Yeryüzünde yürüyen her canlının rızkı, yalnızca Allah’ın üzerinedir.) buyurarak, tüm canlıların rızkını kendisinin verdiğini bildirmiştir.
Mümin meşru yoldan rızıklanırken çalıştığı ortama, çevresine sıkıntı verecek, rencide edecek davranışlardan kaçınmalı; aynı zamanda kazandıklarından ihtiyaç fazlasını muhtaç kimselere vererek manevi rızık ( ahirete azık ) hazırlamaya çalışmalıdır.
Sağlıklı fertlerden oluşan sağlıklı bir toplum oluşturmak isteyen İslam, helal kazanca büyük önem vermiş ve her türlü haram rızık yolunu yasaklamıştır. Mümin hayatın her aşamasında Allah’ın rızasını gözeterek dinin meşru kabul ettiği bir hayatı yaşamalıdır.   
 

SMF 2.1.3 © 2022, Simple Machines, TinyPortal 2.2.2 © 2005-2022
Sayfa 0.120 saniyede 25 sorgu ile oluşturuldu.
Lithium theme by Bloc © 2017