Nisâ / 22. Ayet
وَلَا تَنْكِحُوا مَا نَكَحَ اٰبَٓاؤُ۬كُمْ مِنَ النِّسَٓاءِ اِلَّا مَا قَدْ سَلَفَۜ اِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَمَقْتًاۜ وَسَٓاءَ سَب۪يلًا۟

Geçmiþte olanlar bir yana, babalarýnýzýn nikâhladýðý kadýnlarla evlenmeyin. Þüphesiz bu, çok çirkin bir hayâsýzlýk, Allah'ýn gazabýný celbeden bir günah ve pek iðrenç bir yoldur!

AFFEDİCİ OLMAK

Başlatan KARTAL, Şubat 09, 2009, 09:42:34 ÖS

KARTAL

Ziyaretçi
Şubat 09, 2009, 09:42:34 ÖS
İslam dininin ortaya koyduğu ahlaki prensiplerden biri olan affetmek, yüce Allah’ında güzel sıfatlarından bir tanesidir. İnsanların kendisine karşı yapılan hataları, kusurları bağışlaması anlamına gelen affetmek, yüce dinimiz tarafından takvaya en yakın meziyet olarak gösterilmektedir. Çünkü affetmek, yapılan bir haksızlığı görmezden gelerek bağışlamak, hatta kötülüğe karşı iyilikte bulunmak demektir.
Kuran-ı Kerim’de Allah’ın affedici ve bağışlayıcı olduğu çeşitli vesilerle vurgulanmakta, müminlerin de bu yönde olmaları teşvik edilmektedir. Bir ayeti kerimede yüce Allah şöyle buyurmaktadır. ( onlar affetsinler, vaz geçip iyi muamelede bulunsunlar. Allah’ın sizi bağışlayacağını arzu etmez misiniz? )
Elinde kuvveti bulunduğu halde affeden kimseyi kıyamet gününde Yüce Allah’ın bağışlayacağını müjdeleyen Hz. Peygamber (s.s.v)’de bir hadislerinde ( Faziletlerin en üstünü seninle ilişkisini keseni arayıp sorman, seni mahrum bırakana senin yardımda bulunman ve sana zulmedeni senin affetmendir. ) buyurarak hoş olmayan hareketlerde bulunanlara karşı Müslümanların müsamaha ile karşılık vermesini öğütlemektedir. Þunu unutmamak gerekir ki yüce Allah affedicidir, affetmeyi sever.

SMF 2.1.3 © 2022, Simple Machines, TinyPortal 2.2.2 © 2005-2022
Sayfa 0.114 saniyede 25 sorgu ile oluşturuldu.
Lithium theme by Bloc © 2017