Âl-i Ýmrân / 28. Ayet
لَا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكَافِر۪ينَ اَوْلِيَٓاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِن۪ينَۚ وَمَنْ يَفْعَلْ ذٰلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللّٰهِ ف۪ي شَيْءٍ اِلَّٓا اَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقٰيةًۜ وَيُحَذِّرُكُمُ اللّٰهُ نَفْسَهُۜ وَاِلَى اللّٰهِ الْمَص۪يرُ

Mü'minler, sakýn mü'minleri býrakýp da kâfirleri dost edinmesinler. Kim böyle yaparsa, artýk onun Allah ile irtibatý tamâmen kopmuþ olur. Ancak kâfirlerden gelebilecek tehlikelerden korkarsanýz ölçülü bir þekilde onlara dostluk gösterebilirsiniz. Yine de Allah sizi azabýndan sakýndýrýyor. Çünkü sonunda dönüþ, yalnýz Allah'adýr.

sıkıntının hastalıklara sebep olması

Başlatan bir garip hafýz, Eylül 19, 2008, 03:31:01 ÖÖ

bir garip hafýz

Ziyaretçi
Eylül 19, 2008, 03:31:01 ÖÖ
depresyon...

Depresyon, çağımızın en sık rastlanan hastalıklarındandır. Bu hastalığa neden olan sıkıntı ya da günümüzde sıkça kullanılan deyimiyle stres pek çok hastalığı beraberinde getirmekte, kanserden kalp hastalıklarına kadar pek çok hastalığa neden olabilmektedir. Bunun sebebi incelendiğinde, hücreler arasındaki hassas dengelerin sıkıntıdan direkt olarak etkilendiği görülmektedir.

Örneğin bağışıklık sistemimiz bizi kanser dahil pek çok hastalığa karşı korumaktadır. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi ancak stresten uzak bir yaşam tarzı ile mümkündür. Sıkıntı ve kuruntular olmadığında, lenfositlerimiz enfeksiyonlara, romatizmal hastalıklara ve hatta kansere karşı daha etkili bir mücadele vermekte ve başarı kazanmaktadırlar.

Bunun için de dua ve tevekkül şarttır. Kuşkusuz Allaha devamlı dua eden, başına gelen her olayın Allahın verdiği özel birer imtihan olduğunun farkında olan ve tevekkül eden bir mümin sıkıntıdan daha çabuk kurtulacaktır. Yüce Rabbimizin sıkıntıları gideren ve duaya cevap veren sıfatları Kuran'da şöyle bildirilmektedir:

Ya da sıkıntı ve ihtiyaç içinde olana, Kendisi'ne dua ettiği zaman icabet eden, kötülüğü açıp gideren ve sizi yeryüzünün halifeleri kılan mı? Allah ile beraber başka bir İlah mı? Ne az öğüt-alıp düşünüyorsunuz. (Neml Suresi, 62)

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), sıkıntının hastalıklara yol açtığını şu hadisi şeriflerinde buyurmuşlardır:

Ebû Hüreyre anlatır: "Peygamber 'aleyhi's-sel''m buyurdu ki: "Her kimin huyu kötü olsa, kendi nefsini sıkıntıda tutar ve her kimin kederi çok olsa, kendisini hasta eder." (Önder Çağıran, Tıbbi Nebevi, 1. Baskı, Boğaziçi Yayınları, İstanbul 1996)

İbni Mes'ûd anlatır: "Peygamber 'aleyhi's-sel''m buyurdu ki: "Çok türlü kaygılanmalar, çok türlü hastalıklar getirir."

Aliyyi İbni Ebu T''lib anlatır: "Peygamber 'aleyhi's-sel''m buyurdu ki: "Hak Te'''l'''nın yarattığı mahlûkta kaygıdan daha kötü ve daha şiddetli birşey yoktur."

umitergun

Ziyaretçi
Eylül 19, 2008, 03:56:13 ÖÖ
Allah razı olsun.. Depresyonun En büyük ilacı,  Rabbimizin ve habibinin yoluna sıkıca sarılmak ve her durumda dua etmek. bunlar kalbi ferahlatır,Et parçasından ibaret olan insana değer katar ve dua ettikçe,O'nu hatırladıkça değer kazanır.

SeLMa

Ziyaretçi
Eylül 25, 2008, 02:20:05 ÖS
ALLAH razi oLsun bir garip hafiz....çok güzeL bir dosya hazirLamis sunmussunuz bizLere...sizi bu yönde tebrik ediyorum...çok entereSan biLgiLer var...eLLerinize...gözLerinize sagLik....tesekkürLer efendim

bir garip hafýz

Ziyaretçi
Eylül 25, 2008, 08:34:12 ÖS
Allah razı olsun :)

SMF 2.1.3 © 2022, Simple Machines, TinyPortal 2.2.2 © 2005-2022
Sayfa 0.125 saniyede 25 sorgu ile oluşturuldu.
Lithium theme by Bloc © 2017