ZEYTİNYAŞLI PIRASA

  • Konbuyu başlatan ceren
  • Başlangıç tarihi
C

ceren

Guest
MALZEMELER
1.1,5 KG PIRASA
2.1 ADET KURU SOĞAN
3.1 ADET ORTA BOY HAVUÇ
4.1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
5.1,5 SU BARDAĞI SU
6.BİR SU BARDAĞI DOLUSU SIVIYAĞ
7.1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
8.YETERİNC TUZ

YAPILIŞI
PIRASALARIN YEŞİL KISIMLARINI VE UÇLARI KESTİKTEN SONRA ,ÜZERLERİNDEN BİR KAT SOYALIM.YARIM PARMAK UZUNLUĞUNDA VEREVİNE KESELİM.HAVUCUN KABUĞUNU SOYUP İNCE HALKALAR HALİNDE DOĞRADIKTAN SONRA PİYAZLIK KIYDIĞIMIZ KURU SOĞANLAR İLE BİRLİKTE SIVIYAĞDA 2-3 DAKİKA KAVURALIM.PIRASALARI İLAVE EDİP 1-2 DAKİKA DA PIRASALARLA BİRLİKTE KAVURDUKTAN SONRA YETERİNCE SUYU,TUZU VE TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİP PİŞİRMEYE BAŞLAYALIM.

YEMEĞİN RESMİ
 
Üst