UYGUNSUZ KOŞULLARDA ÜRETİLEN DONDURMA SAŞLIŞINIZI BOZABİLİR

  • Konbuyu başlatan KralKorsan
  • Başlangıç tarihi
K

KralKorsan

Guest
Sıcak yaz günlerinin olmazsa olmazlarından dondurmanın sağlık kurallarına uygun ortamlarda üretilmemesinin insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiği belirtiliyor.

Dondurmanın protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Selçuk Yazıcı, sağlıksız koşullarda üretilen dondurmanın çeşitli rahatsızlıklara yol açtığını söyledi. Dondurmanın temel yapımında sütün yanı sıra şeker, çeşitli meyveler, çikolata, kakao, fındık, fıstık, karamel gibi, glikoz şurubu, bitkisel yağ, süt yağı, sahlep, kıvam vericiler, doğal ve doğala özdeş aromalar da bulunabildiğini anlatan Yazıcı, "Ancak sağlıklı bir dondurma ve buzlu gıda üretiminde kullanılan bu tür katkı maddeleri Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından izin verilen Türk Gıda Kodeksine uygun katkı maddelerini içermelidir. Dondurma her ne kadar besleyici değeri yüksek bir gıda olsa da sağlıklı koşullarda üretilmemiş veya saklanmamış dondurmalar sağlığı tehdit eder hale gelebilir. Bu nedenle sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, gerektiği şekilde korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurmalar ve buzlu içecekler tüketilmeli; bu tür besinler güvenilir olmayan yerlerden satın alınmamalıdır." dedi


Haberin Devamı İçin Tıklayın

 
Üst