Su Böreği

Su Böreği



İÇİNDEKİLER

1/2 paket yumurtalı erişte
1 adet yufka
200 gram beyaz peynir
125 gram tereyağı
Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Selva Yumurtalı Erişte normalden biraz daha fazla haşlanır.
Tereyağı kısık ateşte eritilir.
Tepsi yağlanır.
Yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir.
Erişte eritilen yağın yarısı ile karıştırılıp yufkanın üzerine dökülür.
Ezilen peynir ve ince doğranan maydanoz ilave edilip erişte ile karıştırılır.
Son olarak yufka ile üzeri kapatılıp kalan yağ ile üzeri yağlanır.
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.


Kaynak:Bizim usul makarna
 

[TB] Benzer konular

Üst