SARIMSAK MACUNU

fussilet

Active Member
Yönetici
SARIMSAK MACUNU
Bu macunun faydaları: Şöhreti büyük olan bu macun, soğuktan mütevellit bütün hastalıklara iyi gelir, vücudun rutubebetini giderir, balgamın kökünü keser, âleti tenasüle kuvvet verir, erkekliği arttırır, felce, unutkanlığa, sekteye, el ayak titremesine, nefes darlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, damar sertliğine, yellere, mide ve karaciğer zafiyetine, makad ve rahim hastalıklarına şifa verir, idrarı söktürür, yüze kan getirir Kitap, macunun tecrübe olunduğunu kayd ediyor
Sarımsak (dövülmüş) 1000 gr
Taze süt 1500 gr
İnek yağı (tuzsuz) 1000 gr
Bal Kâfi miktar
Zencefil 10 gr
Karabiber 10 gr
Darufülfül Tarçın 10 gr
Kebabiye 10 gr
Hindistan cevizi 10 gr
Akırıkarha 10 gr
Havlıncan 10 gr
Gül yağı 10 gr
Safran 7 gr

Yapılışı: Sarımsak sütü emene kadar kaynatılır, sonra yağ ilâve edilerek bir müddet daha kaynatılır; daha sonra bal katılarak karıştırılır ve bir müddet ateşte tutularak koyu mayi haline getirilir; diğer maddeler toz haline getirilerek elde edilen macuna karıştırılır, temiz bir kaba konarak muhafaza edilir
Kullanılışı: Macundan 10 ar gr alınarak birer bardak hunnab şerbeti ile içilir
 
Üst