Porsiyonluk VİŞNELİ TiramisU

...Tefekkür...

Hüznüm yüreðime dokunan dûamýn sûkûtudur...


Malzeme :

* Yarım kakaolu pasta keki
* Kreması için:
. 4 su b. süt
. 1,5 su b. tozşeker
. 4 çorba k. un
. 2 çorba k. nişasta
. 1 yumurta sarısı
. 1 paket labne paket keki
* Islatmak için:
. 1 su b. su
. 2 çorba k. granül kahve
. 2 çorba k. tozşeker
* Üzeri için:
. Vişne Taneleri


Hazırlanışı :
Kakaolu pasta kekinden kalıbımızla daireler kesip kalıbın içinde bırakalım. Diğer tarafta keki ıslatmak için bardağa granül kahve ve şekeri alıp üzerine sıcak su koyalım.

Bu karışımla keklerimizi ıslatalım. Tencereye sütü,şekeri,unu, nişastayı,yumurta sarısını koyup pişirelim. Altını kapattıktan sonra üzerine labne peynirini alıp karıştıralım. Islatılmış keklerin üzerine bu karışımı paylaştıralım. Üzerlerine vişne taneleri koyup kalıplarla dolaba koyup soğutalım.

İki üç saat dinlendikten sonra kalıplardan çıkarıp servis yapalım. Bu tip çember kalıplarınız yoksa kuplarda veya porsiyonlara bölmeden de yapabilirsiniz. Görüntüsü de tadı da nefis bir pasta.

AFİYET OLSUN....
 
[TB] Benzer konular Forum Tarih
L Tatlılar 0 3K
L Tatlılar 0 3K
T Tatlılar 2 5K
M Yemek Tarifleri... 0 3K
R Tatlılar 10 4K

[TB] Benzer konular

C

can rüba

Guest
Ynt: Porsiyonluk VİŞNELİ TiramisU

...Tefekkür...' Alıntı:


Malzeme :

* Yarım kakaolu pasta keki
* Kreması için:
. 4 su b. süt
. 1,5 su b. tozşeker
. 4 çorba k. un
. 2 çorba k. nişasta
. 1 yumurta sarısı
. 1 paket labne paket keki
* Islatmak için:
. 1 su b. su
. 2 çorba k. granül kahve
. 2 çorba k. tozşeker
* Üzeri için:
. Vişne Taneleri


Hazırlanışı :
Kakaolu pasta kekinden kalıbımızla daireler kesip kalıbın içinde bırakalım. Diğer tarafta keki ıslatmak için bardağa granül kahve ve şekeri alıp üzerine sıcak su koyalım.

Bu karışımla keklerimizi ıslatalım. Tencereye sütü,şekeri,unu, nişastayı,yumurta sarısını koyup pişirelim. Altını kapattıktan sonra üzerine labne peynirini alıp karıştıralım. Islatılmış keklerin üzerine bu karışımı paylaştıralım. Üzerlerine vişne taneleri koyup kalıplarla dolaba koyup soğutalım.

İki üç saat dinlendikten sonra kalıplardan çıkarıp servis yapalım. Bu tip çember kalıplarınız yoksa kuplarda veya porsiyonlara bölmeden de yapabilirsiniz. Görüntüsü de tadı da nefis bir pasta.

AFİYET OLSUN....

Ayyy canım çekti yaa..!!! Olsada yesek ;)

Canım ablam ellerine sağlık :-*
 
Üst