Mantar Kavurması[Giresun Yöresi]

  • Konbuyu başlatan Mercan
  • Başlangıç tarihi
M

Mercan

Guest

Malzemeler:
2 yemek tabağı mantar -
2-3 adet orta boy soğan -
2 adet sivri biber -
1 adet domates -
2 kaşık tereyağı.

Hazırlanışı:
Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yıkanır küçük doğranır. Soğanlar küçük doğranarak yağda kavrulur. Küçük doğranan biberler ve domates rendelenerek soğana ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılır ve mantarlar ilave edilerek karıştırılıp pişirilir. Arzuya göre su ilave edilir. Su konulmadan da pişirilebilir.

Not: Aynı şekilde mantar tuzlusu kavurması da yapılır. Bu durumda mantarlar akşamdan suya konarak tuzunun çıkması sağlanır.
 

[TB] Benzer konular

Üst