Kolay Vişneli Pasta.

Kolay vişneli pasta.



En lezzetli pastalardan biridir vişneli pasta, özellikle yaz aylarında çay yanında ikramı çok güzel oluyor. Çocuklar da bayılıyorlar.

Önce malzemeler

Pandispanya Hamuru Malzemesi

4 yumurta
3/4 su bardağı toz seker
3/4 su bardağı? Elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
250 gr. çekirdekleri ayıklanmış vişne ve kendi suyu
Çikolata parçaları


Krema Malzemesi

7 yemek kasığı şeker
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kasığı un
2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
2 su bardağı süt
1 paket vanilya

Ana Hamurun Yapılışı

Yumurta akını sarılarına değdirmeden dikkatlice ayırın.
Mikserle akları hafiften kar haline gelinceye kadar bir tutam tuz ile çırpın.
Sekerin yarısıyla bu sefer katı kar haline gelinceye kadar çırpalım.
Başka bir kapta ise kalan sekerle yumurta sarılarını kabarık krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Elde etmemiz gereken renk açık sarı.
Daha önce çırpılmış yumurta aklarının içine sarılarını da ilave edip düşük hızda karıştıralım.
Unu ilave edip isleme devam edelim. Sonra da sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam.
Yuvarlak pasta kabına (önceden yağlanmış ve sonra unlanmış) hamuru boşaltın.
175C dereceli fırında hamur kabarana ve pembeleşene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 25 dakika sürer.
Hafif ılıdıktan sonra bozmadan kalıptan çıkaralım ve soğumaya bırakalım.

Krema Yapılması

Yumurta sarısı ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile hafifçe çırpın.
Un ve nişastayı ve sonra da soğuk süt koyup karıştırın.
Altını açıp orta ısıda koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başladıktan bir dakika kadar sonra altını kapatalım. Vanilyayı ilave edip karıştıralım.

Pasta’nın bir araya getirilmesi

Pandispanya kalıbını tırtıllı bir bıçakla üç parçaya bölün.
İsterseniz muz ve çilek de kullanabilirsiniz.
İlk hamurdan sonra krema koyun.
Daha sonra biraz vişnelerden ekleyin. Unutmayın, sonra süslemek için yaklaşık 15 tane ayırmanız gerekiyor.
Diğer katlar için de ayni isleme devam edelim.
En üst parçayı da koyduktan sonra hazır kremşantiyle üstünü kaplayın.
Vişneler ile üstünü süsleyip biraz da çikolata serpiştirin.
Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Ama benim önerim maksimum lezzet için en az bir gece bekletmeniz.

Afiyet Olsun!


*Neresi kolay ya hu? :eek:
 

[TB] Benzer konular

Üst