...Tefekkür...
Hüznüm yüreðime dokunan dûamýn sûkûtudur...

Keten Tohumlu Kek
Malzemeler,
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı keten tohumu unu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı,
Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alın.
Köpürene dek mikserle çırpın.
Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
Tarçın, beyaz un, kepekli un, keten tohumu unu, kabartma tozunu ilave edip kaşıkla karıştırın.
Kuru üzümleri hafifçe una bulayıp kek hamuruna ekleyip karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alıp hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Püf Noktaları,
Kuru üzümleri una bulayıp hamura eklemek; üzümlerin dibe çökmesini önlüyor.
Kek hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarmak; şekli bozulmadan kolayca çıkarılmasını sağlıyor.