Karnıbahar Kızartması

Karnıbahar Kızartması



Kolay hazırlanmış pratik yemek tariflerini tek tek sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Malzemeler

1 orta boy karnıbahar
2 yumurta
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı süt
Tuz

Kızartmak için; sıvı yağ

Üzeri için;

1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Mayonez

Hazırlanışı

Karnıbahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta süt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber ya da karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnıbaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvıyağda nar gibi kızartılır.

Üzerine dövülmüş sarımsak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır. İstenirse yoğurda mayonez eklenebilir.

Afiyet Olsun


İhsan USTA
 
[TB] Benzer konular Forum Tarih
O Sağlık 0 1K

[TB] Benzer konular

Üst