Hurma Tatlısı
Malzemeler
Hamuru için;
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4,5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için gerekli malzemeleri orta boy bir tencereye alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Kaynayan şerbeti ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız hurma şeklindeki hamurları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen tatlıları fırından çıkarın.
Soğumuş şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
Tatlı şerbeti çekene kadar bekletin.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.

Malzemeler
Hamuru için;
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4,5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için gerekli malzemeleri orta boy bir tencereye alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Kaynayan şerbeti ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız hurma şeklindeki hamurları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen tatlıları fırından çıkarın.
Soğumuş şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
Tatlı şerbeti çekene kadar bekletin.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.