Fırında Sebzeli Tavuk

  • Konbuyu başlatan *PINAR*
  • Başlangıç tarihi
P

*PINAR*

Guest


Malzemeler:

1 butun pilic
1 limon
2 havuc
4 dis sarimsak
4-5 kuru sogan
5-6 cherry domates
yarim kg konserve bezelye
2 iri patates
kekik
karabiber
kori
pulbiber
tuz
zeytinyagi

Hazirlanmasi :

Tavugu iyice yikayip limon suyuyla ovun. Havuclari soyup buyuk parcalara dilimleyin. Patatesleri iri kupler halinde dograyin. Sarimsaklari ve soganlari soyup ikiye bolun. Bezeleyeleri ve domatesleri de ekleyerek tüm sebzeleri karistirin.
Baharatlari, tuzu, zeytinyagini ve birkac damla limon suyunu harmanlayarak tavugun her tarafina bu karisimi surun.
Firin posetinin icini unlayin, tavugu ve sebzeleri posete yerlestirin. Poseti birkac yerinden delip agzini sikica kapatin. Önceden isinmis 210'C firinda yaklasik 45-50 dakika pisirin. Pisince posetten cikarip birkac dakika daha firinda tutun. (boylece tavugun üzeri de kizarmis olacaktır.)

Afiyet Olsun
 

[TB] Benzer konular

Üst