Ayva Tatlısı

Ayva tatlısı

Tatlıların arasında en hafif olma özelliğini taşıyan ve görüntüsü ile iştah açan lezzetine doyulmaz bir tatlı,



Ayva tatlısı

MALZEMELER

6 adet ayva
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
100 gr lohusa şeker
1/4 limon
200 gr kaymak

HAZIRLANIŞI

Ayva kabukları soyulur ortandan ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifçe oyulur.

Şeker ve suyu ocağa koyun şerbet kaynayınca ayvaları içine ilave edin ve hafif haşladık dan sonra tepsiye dizip fırına sürünüz. (tepsinin içi yarıya kadar şerbet olacak )

180 derecelik fırında 20 dakika kaldıktan sonra ayvaları alıyoruz soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra üzerine kaymak ilave edip servise hazır.



Ayva tatlısı servise hazır.

İhsan USTA
 

[TB] Benzer konular

Üst