Nisâ / 22. Ayet
وَلَا تَنْكِحُوا مَا نَكَحَ اٰبَٓاؤُ۬كُمْ مِنَ النِّسَٓاءِ اِلَّا مَا قَدْ سَلَفَۜ اِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَمَقْتًاۜ وَسَٓاءَ سَب۪يلًا۟

Geçmiþte olanlar bir yana, babalarýnýzýn nikâhladýðý kadýnlarla evlenmeyin. Þüphesiz bu, çok çirkin bir hayâsýzlýk, Allah'ýn gazabýný celbeden bir günah ve pek iðrenç bir yoldur!

Kurbanlık Boğazlanmadan Önce Yavrularsa?

Başlatan ...Tefekkür..., Kasım 25, 2009, 04:32:01 ÖS

...Tefekkür...

YöNetiCi
4,133
Kasım 25, 2009, 04:32:01 ÖS
Kurbanlık Boğazlanmadan Önce Yavrularsa?

Kurbanlık olan hayvan boğazlanmadan önce yavrularsa o da annesiyle beraber kesilir Bu hüküm kendisine kurban vacip olmadığı halde kurbanlığı satın alıp kendine vacip kılan fakir hakkındadır Çünkü kurban bizzat o hayvana taalluk etmiştir ki yavrusu da kendisine tabidir Eğer bu yavru boğazlanmayıp satılırsa parasını tasadduk etmek gerekir Þayet yavru eyy''m-ı nahr geçinceye kadar boğazlanmaz ve elde tutulursa tasadduk edilir Zengin, yavruyu eyy''m-ı nahr'dan önce veya sonra kesebileceği gibi eyy''m-ı nahr'da diri olarak tasadduk da edebilir Eğer eyy''m-ı nahr'da satılmış olursa kıymeti tasadduk edilir Yavru kesilmez ve satılmaz ise diri olarak tasadduk edilir (1)
Kaynak: 1) Kurban, Saffet KÖSE, Þamil İslam Ansiklopedisi
Rabbim,her vesiLede SENÝN keremin saklýdýr,
SebepLer sayýsýnca hamd SANA....

“Benimdir” diye bildiklerim Senindir
Beni bende olanlara bende etme
“Ben” diye bildiðim de Senin emrindir
Beni bende býrakýp Senden etme
Rabbim, yüzümü Sana döndüm
Gönlümü de Sana çevir
Rabbim, bir Seni bir bildim
Sevdalarýmý Sende bitir...

SMF 2.1.3 © 2022, Simple Machines, TinyPortal 2.2.2 © 2005-2022
Sayfa 0.118 saniyede 27 sorgu ile oluşturuldu.
Lithium theme by Bloc © 2017