Bakara / 267. Ayet
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا اَنْفِقُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا كَسَبْتُمْ وَمِمَّٓا اَخْرَجْنَا لَكُمْ مِنَ الْاَرْضِۖ وَلَا تَيَمَّمُوا الْخَب۪يثَ مِنْهُ تُنْفِقُونَ وَلَسْتُمْ بِاٰخِذ۪يهِ اِلَّٓا اَنْ تُغْمِضُوا ف۪يهِۜ وَاعْلَمُٓوا اَنَّ اللّٰهَ غَنِيٌّ حَم۪يدٌ

Ey iman edenler! Çalýþýp ürettiðiniz mallarýn ve sizin için yerden çýkardýðýmýz ürünlerin iyi, temiz ve helâl olanýndan Allah yolunda harcayýn. Size verildiðinde gözünüzü yummadan alamayacaðýnýz kötü þeyleri, iyilik yapacaðým diye baþkasýna vermeye kalkýþmayýn. Þunu bilin ki, Allah'ýn hiçbir þeye ihtiyacý yoktur; O her türlü övgüye lâyýktýr.

Bebeğinizi Büyütürken Yaşadığınız Sorunlar...

Başlatan liprade, Haziran 06, 2009, 06:37:06 ÖS

« önceki - sonraki »

liprade

Bebeğinizi büyütürken yaşadığınız sorunlar..

3 Yaş ve üzeri için tasarlanan bu kitap dizisi, ebeveynlere ve çocuklara pek çok sorunlarında yardımcı olmak için hazırlandı. Çocuklarda en sık görülen problemler ve çözüm yolları bu sette. 

 

1987 yılından bu yana profesyonel fotoğrafçı-gazeteci olarak çalışan ve aynı zamanda çocuk kitapları yazıp resimleyen Yıldız Çelik'in 5 kitaplık 'Büyürken Yaşadıklarım' dizisi Erdem Yayınları'ndan çıktı. Kendi öykülerini sevimli çizgileriyle birleştiren Çelik, kitaplarını 3 yaş ve üstü çocuklar için hazırladı.



Çocuklar büyür, büyürken de birçok problem yaşarlar.
Kimisi tuvaletini yapmaktan korkar, kimisi saçlarını kestirmekten. Kimisi için yemek yemek bir işkencedir, kimisi için odasını toparlamak....Ve hepsi de anne babalarının kardeşlerini kendilerinden daha çok sevdiğini düşünür.



Birbirinden önemli konuları gündemine alarak kitaplaştıran Erdem yayınları, bu dizi ile Üç yaş ve üzeri çocuklar için eğitim noktasında problem oluşturan konuları dikkate alarak ebeveynlere bu hususlarda yardımcı olmaya çalışıyor.



Çocuklarda en sık görülen 'Ben'  kavramının 'Biz' kavramına dönüşmesine yardımcı olmak ve kıskançlık, temizlik problemleri ve yeni bir çevreye uyum sorunu gibi daha pek çok konularda anne babaların en büyük yardımcısı olmaya aday.



Renkli çizgileri ve sade bir dil kullanımı ile dikkat çeken seri, çocukları sıkmadan onlara verilmesi gereken mesajı en doğru ve uygun bir dil ile veriyor.

Bu set ile artık çocuklara bazı kuralları anlatmak çok daha zevkli ve kolay olacak.


www.hayatifarket.com




"Cehalet hýyar olmuþ gidiyor son sürat/  Enkaz-ý beþer koþuyor elde tuzluk alýk surat"

þeyda

Güzel bir tanıtım yararlı teşekkürler..

Yeri gelmişken, çocuğun sakin oluşu henüz anneden doğmadan, eğitimi ve düzenli uyku yemek saati ve olumlu gidişatıda bebekliğinden itibaren başlıyor.. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum henüz 3.5 yaşında ki kızım bu zamana kadar uyku ve yemesi düzenli söz dinlemeside anlatım yaklaşımlarımla ilgili gidişatı iyi, 2 yaşında yab. dil öğretmeye başladım şu an ing. alfabe sayı renk şarkılar vs. ayrıca bunların türkçesini ve türkçe birsürü çocuk şarkıları oyunları ve dinimizle ilgili günlük bilmesi gerekenleri öğrenmiş durumda.. İnşallah bu şekilde devam edeceğim demek istediğim bu yaştaki çocuklar eğitime açıklar ve çok zeki oluyorlar :)

Büþra

Evet..Þeyda ablama hak veriyorum..Beynin en hızlı olduğu dönem 0-6 yaş dönemidir..Beyin,o dönemde henüz çok temiz olduğundan öğretilen her bilgiyi çocuklar kapabiliyor..Ve 3-4 yaş çocuğun yabancı dil öğrenebilmesi için en ideal yaş..Bu konuda  Ali Çankırılı'nın "Bebeğimi Büyütüyorum" adlı kitabını  tavsiye ederim.. :)

liprade

Rica ederim...

Evet genel olarak haklısınız ama yabancı dil konusunda katılmıyorum... Öncelikle dilimiz, dinimiz... Bu alanlarda iyi olduktan sonra seçeceği alana göre çocuk yabancı dili de öğrenir... O kadar da büyütülecek bir durum değil...


"Cehalet hýyar olmuþ gidiyor son sürat/  Enkaz-ý beþer koþuyor elde tuzluk alýk surat"

þeyda

Sevgili liprade seçdiği meslek ne olursa olsun yabancı dil önem taşıyor, takdir edersinizki buna ayrıntı ile bahsetmeme gerek yok sanırım, kendi dilimizi çocukla konuşurken Türkçeyi yerinde telafuz etmek yararlı oluyor dinimizide tabiki küçük yaşta öğretebiliriz bu yaşdaki çocuklar hem dinimizi hemde yab. dil öğrenmeye gerçekten el verişliler bence yeterki dikkatli davranalım, onlarla ilgilenelim sabır ile, ikinci plana atar gibi " Dur şimdi çocuğum işim var " gibi benzeri tavırlarla çocukları çocuk gibi görmemeli bir birey olduklarını her an anımsayıp yetişkinle konuşur gibi davranmalıyız ..

Dikkatimi çeken bişey daha var, çocuklar oyun çocuğu olarak yetiştirilip evler oyuncak mağazasına dönüştürülüyor çok fazla oyunla meşgul olan çocuk eğitimi reddediyor gözlemlerim bu..