Bakara / 267. Ayet
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا اَنْفِقُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا كَسَبْتُمْ وَمِمَّٓا اَخْرَجْنَا لَكُمْ مِنَ الْاَرْضِۖ وَلَا تَيَمَّمُوا الْخَب۪يثَ مِنْهُ تُنْفِقُونَ وَلَسْتُمْ بِاٰخِذ۪يهِ اِلَّٓا اَنْ تُغْمِضُوا ف۪يهِۜ وَاعْلَمُٓوا اَنَّ اللّٰهَ غَنِيٌّ حَم۪يدٌ

Ey iman edenler! Çalýþýp ürettiðiniz mallarýn ve sizin için yerden çýkardýðýmýz ürünlerin iyi, temiz ve helâl olanýndan Allah yolunda harcayýn. Size verildiðinde gözünüzü yummadan alamayacaðýnýz kötü þeyleri, iyilik yapacaðým diye baþkasýna vermeye kalkýþmayýn. Þunu bilin ki, Allah'ýn hiçbir þeye ihtiyacý yoktur; O her türlü övgüye lâyýktýr.

Yýldýz: Nükleer 7,2 milyar dolarlýk daha az doðal gaz aldýracak

Başlatan Fussilet, Eylül 20, 2013, 02:02:19 ÖS

« önceki - sonraki »

Fussilet

Yýldýz: Nükleer 7,2 milyar dolarlýk daha az doðal gaz aldýracak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Taner Yýldýz, dünyanýn en geliþmiþ 3 arama gemisinden birini aldýklarýný belirterek, geminin Karadeniz'deki çalýþmalarýný bitirip Akdeniz'e indiðini ve Mersin'de sismik aramalara baþladýðýný bildirdi.Yýldýz, enerji gündemiyle ilgili TRT Haber kanalýndaki canlý yayýnda açýklamalarda bulundu.Bakan Yýldýz, Türkiye'nin kurulu gücünün Avrupa'daki 14 ülkenin kurulu gücünden daha fazla olduðuna dikkati çekerek, "3 Avrupa ülkesinin toplam kurulu gücü kadar biz bir yýlda enerji kurulu gücümüzü artýrýyoruz. Rüzgardan elektrik üretimi yapmamýþ olsaydýk, doðal gazda 500 milyon dolarlýk daha fazla ithalat yapmýþ olacaktýk. Bu Ankara'nýn tüm konutlarýnda kullanýlan rakama eþit. Bir anlamda Ankara'nýn meskenlerindeki elektriði rüzgardan karþýlýyoruz" ifadelerini kullandý.Petrol ve doðalgaz arama bütçesini 13 katýna çýkardýklarýný vurgulayan Yýldýz, þunlarý kaydetti:"Varsa bulacaðýz, yoksa bulamayacaðýz. Karadeniz'de 5 dünya deviyle birlikte 2,5 milyar dolar harcanýlan aramalarda þu ana kadar sonuç alamadýk. Ýstanbul Boðazý'nýn 65 kilometre ötesinde bir bölgede doðal gaz tespiti yaptýk, bunu kamuoyuyla paylaþtýk. Ýkinci kuyuyu açýp varsa bir rezerv, onu tespit edeceðiz. Proje fizýbýl mý deðil mi ona bakacaðýz.Dünyanýn en geliþmiþ 3 arama gemisinden birini aldýk, Karadeniz'deki çalýþmalarýný bitirdi, Akdeniz'e indi, kendi karasularýmýzda Mersin'de sismik aramalarýna devam ediyor. 'Petrol var ama bulunmuyor' eleþtirisine katýlmýyorum. Petrolün bulunmasýný en fazla isteyen kiþiyim. Ýnandýðýmýz için çalýþmalara devam ediyoruz."Yýldýz, Japonya'nýn nükleer reaktörleri kapattýktan sonra sýkýntý içinde olduðuna iþaret ederek, "Japonya Fukuþima kazasýndan sonra nükleer santrallerini kapatýp yerine LNG ve diðer yakýt sistemlerini ekledi ve 2012'de 30 milyar dolar artý para ödedi, 2013'te 40 milyar dolar ödeyecekler. Biz nükleer santrali kurarak dýþa baðýmlýlýðýmýzý azaltacaðýz. Biz nükleer santralleri kurunca hidroelektrik santrallerimizi kapatmayacaðýz, nükleeri doðal gazýn yerine ikame edeceðiz. Ýki nükleer santral, 7,2 milyar dolarlýk daha az doðal gaz almamýzý saðlayacak" deðerlendirmesinde bulundu.
AA

: Yýldýz: Nükleer 7,2 milyar dolarlýk daha az doðal gaz aldýracak
içimdeki tüm putlarý kýrdým ve sana yöneldim Rabbim...
Bu geliþimi kabul et, beni benden al, beni sana baðýþla...
-Fussilet-
Dili kahhar ile her dem gül-i handanýmýz vardýr

Urfalý Abdi

Oruç nedir?, Orucu Bozan Haller ,  Ramazan Orucu...