Mâide / 89. Ayet
لَا يُؤَاخِذُكُمُ اللّٰهُ بِاللَّغْوِ ف۪ٓي اَيْمَانِكُمْ وَلٰكِنْ يُؤَاخِذُكُمْ بِمَا عَقَّدْتُمُ الْاَيْمَانَۚ فَكَفَّارَتُهُٓ اِطْعَامُ عَشَرَةِ مَسَاك۪ينَ مِنْ اَوْسَطِ مَا تُطْعِمُونَ اَهْل۪يكُمْ اَوْ كِسْوَتُهُمْ اَوْ تَحْر۪يرُ رَقَبَةٍۜ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيَامُ ثَلٰثَةِ اَيَّامٍۜ ذٰلِكَ كَفَّارَةُ اَيْمَانِكُمْ اِذَا حَلَفْتُمْۜ وَاحْفَظُٓوا اَيْمَانَكُمْۜ كَذٰلِكَ يُبَيِّنُ اللّٰهُ لَكُمْ اٰيَاتِه۪ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Allah kasýtsýz olarak yaptýðýnýz yeminlerden dolayý sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptýðýnýz yeminlerden dolayý sorumlu tutar. Bunun kefâreti, ailenize yedirdiðinizin orta hallisiyle on fakiri bir gün sabah akþam doyurmak veya giydiðiniz orta hallisiyle onlarý giydirmek yahut bir köleyi hürriyetine kavuþturmaktýr. Buna gücü yetmeyen üç gün oruç tutmalýdýr. Ýþte yemin ettiðinizde onu bozmanýn kefâreti budur. Bununla birlikte, yeminlerinize baðlý kalýp gereðini yerine getirin. Þükredebilmeniz için Allah size âyetlerini iþte böyle açýklamaktadýr.

Köpeðin 1700 km'''lik yarýþý!

Başlatan Fussilet, Mayıs 27, 2012, 02:00:35 ÖS

« önceki - sonraki »

Fussilet

Köpeðin 1700 km'''lik yarýþý!

Haberler |
Güncel |
Siyaset |
Ekonomi |
Spor |
Dünya |
3.Sayfa |
Eðitim |
Video |
Saðlýk |
Haber |
P |
S |
2005 - 2012 / © Nethaberci.comTürkiye'de güncel haberler, en taze en sýcak, anlýk, gerçek, tarafsýz haberciliðin lider markasý; Nethaberci.com Sistem hakkýnda görüþ ve önerileriniz için lütfen iletiþim adresimizden bizlere ulaþýnýz.

: Köpeðin 1700 km'''lik yarýþý!
içimdeki tüm putlarý kýrdým ve sana yöneldim Rabbim...
Bu geliþimi kabul et, beni benden al, beni sana baðýþla...
-Fussilet-
Dili kahhar ile her dem gül-i handanýmýz vardýr

Urfalý Abdi

Oruç nedir?, Orucu Bozan Haller ,  Ramazan Orucu...