Mâide / 89. Ayet
لَا يُؤَاخِذُكُمُ اللّٰهُ بِاللَّغْوِ ف۪ٓي اَيْمَانِكُمْ وَلٰكِنْ يُؤَاخِذُكُمْ بِمَا عَقَّدْتُمُ الْاَيْمَانَۚ فَكَفَّارَتُهُٓ اِطْعَامُ عَشَرَةِ مَسَاك۪ينَ مِنْ اَوْسَطِ مَا تُطْعِمُونَ اَهْل۪يكُمْ اَوْ كِسْوَتُهُمْ اَوْ تَحْر۪يرُ رَقَبَةٍۜ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيَامُ ثَلٰثَةِ اَيَّامٍۜ ذٰلِكَ كَفَّارَةُ اَيْمَانِكُمْ اِذَا حَلَفْتُمْۜ وَاحْفَظُٓوا اَيْمَانَكُمْۜ كَذٰلِكَ يُبَيِّنُ اللّٰهُ لَكُمْ اٰيَاتِه۪ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Allah kasýtsýz olarak yaptýðýnýz yeminlerden dolayý sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptýðýnýz yeminlerden dolayý sorumlu tutar. Bunun kefâreti, ailenize yedirdiðinizin orta hallisiyle on fakiri bir gün sabah akþam doyurmak veya giydiðiniz orta hallisiyle onlarý giydirmek yahut bir köleyi hürriyetine kavuþturmaktýr. Buna gücü yetmeyen üç gün oruç tutmalýdýr. Ýþte yemin ettiðinizde onu bozmanýn kefâreti budur. Bununla birlikte, yeminlerinize baðlý kalýp gereðini yerine getirin. Þükredebilmeniz için Allah size âyetlerini iþte böyle açýklamaktadýr.

Katil kocaya haksýz tahrik indirimi yok

Başlatan Fussilet, Mayıs 24, 2012, 08:00:41 ÖÖ

Fussilet

ADMiN
7,935
Mayıs 24, 2012, 08:00:41 ÖÖ
Katil kocaya haksýz tahrik indirimi yok

ÝSTANBUL
Cerrahpaþa Týp Fakültesi'nde öðrenci olan eþi Ayþe Özmen'Ý öldürmekten yargýlanan subay Güneþ Özmen müebbet hapis cezasýna çarptýrýldý. Yargýtay'ýn bozma kararýnýn ardýndan Ýstanbul 4. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde görülen duruþmada Güneþ Özmen'in avukatlarý 'haksýz tahrik' hükümleri uygulanmasýný istedi. Güneþ'in kasten öldürme eyleminin sabit olduðuna karar veren mahkeme, sanýðýn olay sonrasý davranýþlarý nedeniyle taktir indirimini kulanmadý. Güneþ ömür boyu hapis cezasýna çarptýrýldý.
Tarih: 24.05.2012
Yasal Uyarý: Yayýnlanan köþe yazýsý haberin tüm haklarý Diyalog Gazetecilik A.þž.'ye aittir. ** ***

: Katil kocaya haksýz tahrik indirimi yok
içimdeki tüm putlarý kýrdým ve sana yöneldim Rabbim...
Bu geliþimi kabul et, beni benden al, beni sana baðýþla...
-Fussilet-
Dili kahhar ile her dem gül-i handanýmýz vardýr

Urfalý Abdi

Oruç nedir?, Orucu Bozan Haller ,  Ramazan Orucu...

SMF 2.1.4 © 2023, Simple Machines, TinyPortal 2.2.2 © 2005-2022
Sayfa 0.113 saniyede 27 sorgu ile oluşturuldu.
Lithium theme by Bloc © 2017