Mâide / 89. Ayet
لَا يُؤَاخِذُكُمُ اللّٰهُ بِاللَّغْوِ ف۪ٓي اَيْمَانِكُمْ وَلٰكِنْ يُؤَاخِذُكُمْ بِمَا عَقَّدْتُمُ الْاَيْمَانَۚ فَكَفَّارَتُهُٓ اِطْعَامُ عَشَرَةِ مَسَاك۪ينَ مِنْ اَوْسَطِ مَا تُطْعِمُونَ اَهْل۪يكُمْ اَوْ كِسْوَتُهُمْ اَوْ تَحْر۪يرُ رَقَبَةٍۜ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيَامُ ثَلٰثَةِ اَيَّامٍۜ ذٰلِكَ كَفَّارَةُ اَيْمَانِكُمْ اِذَا حَلَفْتُمْۜ وَاحْفَظُٓوا اَيْمَانَكُمْۜ كَذٰلِكَ يُبَيِّنُ اللّٰهُ لَكُمْ اٰيَاتِه۪ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Allah kasýtsýz olarak yaptýðýnýz yeminlerden dolayý sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptýðýnýz yeminlerden dolayý sorumlu tutar. Bunun kefâreti, ailenize yedirdiðinizin orta hallisiyle on fakiri bir gün sabah akþam doyurmak veya giydiðiniz orta hallisiyle onlarý giydirmek yahut bir köleyi hürriyetine kavuþturmaktýr. Buna gücü yetmeyen üç gün oruç tutmalýdýr. Ýþte yemin ettiðinizde onu bozmanýn kefâreti budur. Bununla birlikte, yeminlerinize baðlý kalýp gereðini yerine getirin. Þükredebilmeniz için Allah size âyetlerini iþte böyle açýklamaktadýr.

Secdede İz Bırakanlar

Başlatan ebu ömer, Aralık 02, 2009, 03:10:03 ÖS

« önceki - sonraki »

ebu ömer

Secdede İz Bırakanlar

Asrı saadetin güzide insanlarını efendimiz herdaim  övgüyle bahsetmiştir. Onlarki geceleri abid gündüzleri  mücahiddir. Abidleri geceyle sınırlı kalmıyor. Gündüzde namazdaki kıraat ve sücudlarını uzatıyorlardı. Ebu Derda'nın ve diğer güzide insanların namazları herdaim bizleri etkilemişdir. Heleki Hz.Ebu Talha; namaz kılarken hurma bağlarında kuş ağaca konar ve ebu talhanın huşusunu bozar.Ebu talha efendimizin yanına gelerek ''Ey Allah'ın Resulu! bu hurma bahçeleri benimle Rabbimin arasına girmiş ve huşumu bozmuştur. Bundan dolayı tüm bağımın hurma ağaçlarını Allah yolunda tasadduk ediyorum.'' İçinde barındıran eşssiz ve deruni çizgiyi anlıyabiliyormuyuz kardeşler.Yıllarca biriktirdiğimiz malı namazdaki bir huşuyu bozdu diye hepsini ardına bakmadan feda eyliyor. Halbuki bizler kaç huşuya küçük metaları heba eyledik...Bedenimiz namazda kalbimiz çarşı-pazarda.
Bir türlü anlam veremediğimiz, bunca güzelliğe nasıl erilir dediğimiz, halisane ibadetler.İçinde riyası, tereddütü olmayan safiyane bir duygu..

Mescid-i Nebeviye gidenler bilirler. Orda farklı ırktan kardeşlerimizi ve onların alınlarındaki secde izlerini.Öylesine etkiler ki insanı; baktıkça bakasınız gelir. Umrede bir kardeşimizle dayanamadık ve sorduk arap kardeşimize.Bu alnınızdaki nasır nedir diye.Tek kelime''''SECDE'''hey Rabbim! yeryüzünde ne güzel nişaneli erler yaratmışsın.Bizlere ise gıbta ile bakmak düşüyor bu güzel insanlara..Adeta bu mubarekler alınlarını ve bedenlerini o yakıcı mermerlere koymuş secdede ''YA AFUV ,YA AFUV''diye yalvarıyorlar..Gözlerindeki nem mermerleri delercesine adeta ıslatıyor. Bu sadıklardan olabilmek için kim bilir kaç bağ ve bahçe vermek gerekir.

Hatırlayınız mescidi nebevide secde halinde şehid olan o mubarek insanı.Günlerce sitelerde yer aldı bu resim.Öylesine içtendiki...Komşumuz ihtiyar hacı amcamın sabah Kur'an okurken mushafın üzerinde vefat etmesine ne dersiniz? sorduklarında ise yakınları bu mubareğin her gece sabahlara kadar Kur'an okuduğunu söylerler..Ya bizler kardeşlerim.Biz sanalın mücahidleri.Günlük ibadetlerimizde ne durumdayız.Rabbimizin zikri dilimizi ıslatıyor mu? Geceleri nerdeyiz.Yataklarımızda horlarken, güzelim insanlar ecirleri kazanmanın yolunda.Yakınen tanıdığım bir kardeşimizin namaz ve sucuddan dizlerinin söküldüğü,alnında ise bahsi  geçen nasırın izlerinin belirdiğini görmüştüm..Rabbim böylesine hayırlı insanların sayısını çoğaltsın.Belki bizlerede ışık olurlar. Kardeşlerim gelin bu secdede iz bıraknalr sınıfına bizlerde dahil olalım.İbadetlerimizi belirtmeyelim ama kalbimizi,dilimizi ve azalarımızı sadece Rabbim Allah dedirtelim...Duaya çok ihtiyacımız var.İnanıyorum hepimizin ciddi ihtiyacı var..Kardeşlerim gelin dualaşalım ve Rabbimizden herdaim yardım isteyelim.BU davanın yarenleri olmak için bir parçada olsa göz pınarlarımızdan nemler dökülsün..Ben edeyim sen amin de.Sen et ben amin diyeyim kardeşim...

Rabbim! ey yegane Rabbim!

Secde senin bizlere armağan ettiğin en güzel nimettir. Bahş eylediğin namusu ekberdir..Ne olur ilahi bu bahş eylediğin secdeden bizleri mahrum eyleme!

Efendimiz bizleri alınlarımızdaki nişanelerden tanıyacak. Ne olur ona bizleri tanıt Rabbim!

Canlarımızı ya er meydanında, ya secde anında,yada senin kelamında rahle önünde al. Asla Rabbim berbat halde alma canımızı en azından tevbe etmeye fırsat ver ilahi.!!!
ebu ömer