Bakara / 185. Ayet
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذ۪ٓي اُنْزِلَ ف۪يهِ الْقُرْاٰنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدٰى وَالْفُرْقَانِۚ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُۜ وَمَنْ كَانَ مَر۪يضًا اَوْ عَلٰى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ اَيَّامٍ اُخَرَۜ يُر۪يدُ اللّٰهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُر۪يدُ بِكُمُ الْعُسْرَۘ وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللّٰهَ عَلٰى مَا هَدٰيكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Orucun farz kýlýndýðý ramazan ayý, insanlara hidâyet rehberi olup onlara doðru yolu gösteren ve hakký bâtýldan ayýrýcý en açýk delilleri ihtiva eden Kur'an'ýn indirildiði aydýr. Ýþte bu sebeple içinizden ramazan ayýna eriþen orucunu tutsun. Ancak hasta veya yolcu olup da oruç tutamayan kimse, tutamadýðý oruçlarý baþka günlerde tutsun. Allah sizin için kolaylýk diler, fakat zorluk dilemez. Bütün bunlar sayýyý tamamlamanýz, size doðru yolu gösterdiði için Allah'ýn yüceliðini tanýmanýz ve O'na þükretmeniz içindir.

Yarım Şiir

Başlatan Fukara yürek, Kasım 04, 2009, 03:16:30 ÖS

« önceki - sonraki »

Fukara yürek

Yarım şiirler kaldı
Sen yazan sayfalarda

Bölük pörçük dizeleri
Yokluğunla (g)ördük

Çaresiz kaldı kalem
Aklım firari,Yüreğim yarda

İlham yetim,düşlerim öksüz
Kelimelerim darda

Sesi kısık ''vuslat''ın dönüp bakmaz,
Yoluna dönüp (g)özlediğim
Yüreği taştanmış yarim

Üşüyor boşluğunda kalbim
Yokluğun (yar)ım
Çekiniyor mısralar,esir kalmış içimde
Yazdığım (yar)ım

Fukara yürek
24-12-2008
22:15

MiM

evet,
az evvel sevgili edep kardeşimin gitmeler'i üzerine yorum yazıyordum. yorumu gönderdim ki... hemen ardından "zengin yürek" kardeşimin yarım şiiri düştü gökten! hem de bütün ihtişamıyla... işte şiir bu dedirtecek kadar... fussilet galiba kaybettiği değerlere yeniden kavuşuyor, zenginleşiyor ve asıl fakir olan ben, bulutların üzerinde uçuyorum mutluluktan adeta...

şiirde incelik ve letafet... ancak bu kadar örülebilirdi, tıpkı bir dantela gibi... nakkaş ustalığıyla... yüreklerimizin üstüne, tıpkı bir tül gibi...

susmasın yürekleriniz, Rabbim tutsun yüreğinizden, ve hiç bırakmasın ellerinizden, yüreklerinizden...

Bana öyle bir resim çiz ki... Gözlerim açýkken deðil, kapatýnca göreyim!

...Tefekkür...

Ne kadar güzel bir anlatımdı...yüreğinizin dile gelişi bir o kadar yalın ve zarif bir seslenişti....

Değerli  Fukara Yürek, O kocaman yüreğinize sağlık.....Hoş sunumunuzla bizlerle paylaştığınız için  çok teşekkür ederiz...

Kelamınızın sesi hiç susmasın...

RABBİM razı olsun...
Rabbim,her vesiLede SENÝN keremin saklýdýr,
SebepLer sayýsýnca hamd SANA....

“Benimdir” diye bildiklerim Senindir
Beni bende olanlara bende etme
“Ben” diye bildiðim de Senin emrindir
Beni bende býrakýp Senden etme
Rabbim, yüzümü Sana döndüm
Gönlümü de Sana çevir
Rabbim, bir Seni bir bildim
Sevdalarýmý Sende bitir...

Fukara yürek

Alıntı yapılan: MiM - Kasım 04, 2009, 03:35:00 ÖS
evet,
az evvel sevgili edep kardeşimin gitmeler'i üzerine yorum yazıyordum. yorumu gönderdim ki... hemen ardından "zengin yürek" kardeşimin yarım şiiri düştü gökten! hem de bütün ihtişamıyla... işte şiir bu dedirtecek kadar... fussilet galiba kaybettiği değerlere yeniden kavuşuyor, zenginleşiyor ve asıl fakir olan ben, bulutların üzerinde uçuyorum mutluluktan adeta...

şiirde incelik ve letafet... ancak bu kadar örülebilirdi, tıpkı bir dantela gibi... nakkaş ustalığıyla... yüreklerimizin üstüne, tıpkı bir tül gibi...

susmasın yürekleriniz, Rabbim tutsun yüreğinizden, ve hiç bırakmasın ellerinizden, yüreklerinizden...

Rabbim razı olsun sevgideğer kardeşim...
Evet şiir güzeldir,özeldir,duygu yoğunluğunun dışa vuruşu,kelimelere akışıdır ama sizin bu güzel yorumlarınız olmasa bizim buraya şiir asmamız kendi suskunluğumuzda kalmamızla eşdeğerdir, okunmayan şiirler yetimdir,öksüzdür,fakirdir.
İnş şiirleri yetim,öksüz ve fakir bırakmayalım.
Edep kardeşime gelince güçlü bir kalemi var.devamlı bizlerle olur inş.

Alıntı yapılan: ...Tefekkür... - Kasım 04, 2009, 05:17:35 ÖS
Ne kadar güzel bir anlatımdı...yüreğinizin dile gelişi bir o kadar yalın ve zarif bir seslenişti....

Değerli  Fukara Yürek, O kocaman yüreğinize sağlık.....Hoş sunumunuzla bizlerle paylaştığınız için  çok teşekkür ederiz...

Kelamınızın sesi hiç susmasın...

RABBİM razı olsun...

Ecmain olsun sevgideğer kardeşim.yorumlarınız için teşekkür ederim..Yeni yürek yansımalarında(şiirlerde) buluşalım inş...

bardak

Harbiden çok hoştu...

Saolasın...

Edeb

Sanki eski bir Türk filmini izlerken isimsiz bir şairin güçlü kaleminden gönül parçalayan dizeler gibi....

yürek yansımalarınız sönmesin....

sizin kaleminizin yanında inan ki sönük kalır benim kalemim..

yüreğinize,kaleminize bereket değerli kardeşim