Bakara / 173. Ayet
اِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْز۪يرِ وَمَٓا اُهِلَّ بِه۪ لِغَيْرِ اللّٰهِۚ فَمَنِ اضْطُرَّ غَيْرَ بَاغٍ وَلَا عَادٍ فَلَٓا اِثْمَ عَلَيْهِۜ اِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ رَح۪يمٌ

Allah size leþi, kaný, domuz etini ve Allah'tan baþkasý adýna kesilen hayvanlarýn etini haram kýldý. Bununla birlikte, kim yemediði takdirde ölecek derecede mecbur kalýrsa, baþkasýnýn hakkýna tecavüz etmemek ve zaruret sýnýrýný aþmamak kaydýyla bunlardan yemesinde bir günah yoktur. Çünkü Allah çok baðýþlayýcýdýr, çok merhametlidir.

Elma'ya Ağız Ekleme

Başlatan bysonic, Mart 04, 2008, 12:46:21 ÖÖ

bysonic

Ziyaretçi
Mart 04, 2008, 12:46:21 ÖÖ

sonuçta elde edeceğimiz resim:

çalışmamıza başlıyoruz:
1.ilk önce 2 resmimizi de açıyoruz.Sonra montaj yapacağımız ağız resminde dudakların hizzasında "lasso tool" yardımıyla seçim yapıyoruz.

Bunu gidermek için alt dudağı seçip feather değerini 10 giriyoruz(bu işlem dudakların olduğu layer üzerinde iken olacak).
ardından da Image > Adjustments > Brightness/Contrast a gidip şu değerleri giriyoruz.
Brightness: -38
Contrast: 0
Resmimiz bu hali aldı:

2. burayı kopyalıyoruz sonra da elma resmine geçip oraya yapıştırıyoruz.Boyutunu resmimize göre ctrl+t yardımıyla ayarlıyoruz.
Daha sonra filter/liquify aracı ile resmimizi sağdan ve soldan biraz daraltıyoruz.

3.elma resminizde karanlık bir taraf varsa ağız layerı üzerinde iken ağzın da aynı tarafında dişlere kadar bir kısmı seçip Image > Adjustments > Brigntness/contrast menüsünden brightness değerini biraz düşürüyoruz.Benim çalışmamda karanlık bölge olmadığından bunu yapmadım. resmimiz bu şekilde görünüyor:

4.Dudaklarla dişleri birbirinden ayırmamız gerekiyor.Bunun için ağız layer'ı üzerinde iken resimde görüldüğü gibi Lasso tool ile seçim yapıyoruz ve bu seçimi select/save selection ile herhangi bir isimle kaydediyoruz.

5.Bu seçimi ctrl+c,ctrl+v ile kopyalayıp yapıştırıyoruz.

Dudakların olduğu layer üzerinde iken select/load selection komutu(channel'dan) ile daha önce kaydettiğimiz seçimi geri çağırıyoruz.Daha sonra Select > Modify > Contract komutuna 1 değerini girip ok tıklıyoruz.Ardından da delete tuşu ile içini siliyoruz.

6.En üstteki diş layerımızı layer özelliklerindeki göze tıklayarak görünmez yapıyoruz.Elma layerımızın üstnde iken lasso tool u tekrar seçerek daha önceden eklediğimiz dudak resminden daha büyük bir seçim yapıyoruz ve ardından yine ctrl+c, ctrl+v ile kopyalayıp yapıştırıyoruz.

7.Tekrar dudak layerına geçiyoruz.Sonra da ctrl+U ile hue/saturation panelini açıp saturation değerini -100 yapıyoruz. Bunu yapınca dudaklar gri olacak.Daha sonra da şu ayarları yapıyoruz:
Image > Adjusments > Color Balance a gidip
Shadows: 0 +35 -55
Midtones: 0 +41 -57
Highlights: 0 0 0

8.Resmimizin bu halinde alt dudaklar daha açık renkli görünüyor(kaynak resmimizden dolayı).

zahide

Ziyaretçi
Eylül 13, 2008, 11:18:49 ÖÖ
wawwwwwwwwww süpermiş bea

Fussilet

ADMiN
7,935
Eylül 13, 2008, 11:35:04 ÖÖ
:)
içimdeki tüm putlarý kýrdým ve sana yöneldim Rabbim...
Bu geliþimi kabul et, beni benden al, beni sana baðýþla...
-Fussilet-
Dili kahhar ile her dem gül-i handanýmýz vardýr

Urfalý Abdi

Oruç nedir?, Orucu Bozan Haller ,  Ramazan Orucu...

sscw

Ziyaretçi
Kasım 08, 2008, 04:21:42 ÖS
evet güzel bir ps çalışması daha önce denedim güzel olmuştu

SMF 2.1.4 © 2023, Simple Machines, TinyPortal 2.2.2 © 2005-2022
Sayfa 0.123 saniyede 27 sorgu ile oluşturuldu.
Lithium theme by Bloc © 2017