Ana Sayfa
Forum
Theme Shop
Shop
Buy a theme
Ara
Downloads
Giriþ Yap
Kayýt Ol
Emeklilik
Sigorta
Kasko
fussilet.com Fikir Verir
»
Forum
»
GENEL KÜLTÜR/EÐLENCE & MÝZAH
»
Genel Videolar
»
Her TeLden
»
Mümin dede tezkere aldý
« önceki
sonraki »
Yazdýr
Sayfa: [
1
]
Aþaðý git
Gönderen
Konu: Mümin dede tezkere aldý (Okunma sayýsý 129 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fussilet
Webmaster
ADMiN
ÖzeL üye
Ýleti: 7934
Mümin dede tezkere aldý
«
:
Mayýs 11, 2012, 08:00:29 ÖÖ »
Mümin dede tezkere aldý
BURSA (AA)Bursa'da, Engelliler Haftasý dolayýsýyla gerçekleþtirilen 'temsili askerlik' uygulamasý kapsamýnda 94 engelli, bir günlük askerlik heyecaný yaþadý. Türkiye'de askere gidemediði için baþvuruda bulunan Bulgaristan göçmeni 85 yaþýndaki Mümin Özer de, engellilerle birlikte temsili askerlik yaptý. Silahlarýn üzerine ellerini koyarak yemin eden 94 engelli ve Özer'e terhis belgelerini Vali þžahabettin Harput, Garnizon Komutaný Tuðgeneral Ümit Yýlmaz ve Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Abdullah Karadað verdi. Bir günlük askerlik, tören geçiþiyle sona erdi. Engellilerin tören geçiþi, aileleri tarafýndan ayakta alkýþlandý. Garnizon ve Bölge Jandarma Komutaný Tuðgeneral Ümit Yýlmaz, her yaþtan insanýn vatan sevgisini ortaya koyduðunu belirterek, '19 yaþýnda da olsanýz, 85 yaþýnda da olsanýz hepiniz 'Mehmet'siniz, bizim için aynýsýnýz' diye konuþtu. Daha sonra yemin törenine geçildi. Türkiye'de askere gidemediði için kendisini vicdanen rahatsýz hisseden ve baþvurusu üzerine temsili askerlik uygulamasýna katýlan 85 yaþýndaki Mümin Özer de, engellilerle birlikte yemin etti.
TORUNLARI YALNIZ BIRAKMADI
1950'de Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden Mümin Dede, hayaline kavuþmanýn, askerlik yapmanýn mutluluðunu yaþadý. Bulgaristan'da askerlik yapmasýna karþýn Türkiye'de üniforma giymenin hasretiyle yaþayan Mümin Özer, engellilerle birlikte yemin etti, terhis belgesi aldý. Mümin Dede'yi, 7 çocuðu, 16 torunu ve torunlarýnýn 5 çocuðu da yalnýz býrakmadý.
Tarih: 11.05.2012
: You are not allowed to view links.
Register
or
Login
Kayýtlý
içimdeki tüm putlarý kýrdým ve sana yöneldim Rabbim...
Bu geliþimi kabul et, beni benden al, beni sana baðýþla...
-Fussilet-
Dili kahhar ile her dem gül-i handanýmýz vardýr
Urfalý Abdi
Oruç nedir?, Orucu Bozan Haller , Ramazan Orucu...
Yazdýr
Sayfa: [
1
]
Yukarý git
« önceki
sonraki »